` ESI Front Page – e-scooter insurance

e-scooter insurance

Elektrische scooters én elektrische moto’s verzekeren is eenvoudig én niet duur. De verzekeringspremies voor de e-scooters vind je hieronder. Wens je de premie voor een elektrische moto te kennen dan is het best dat je ons eerst even belt want wij hebben nog wat extra informatie nodig om je vervolgens een sterk tarief te kunnen aanbieden.

Verzekeringspremies

De onderstaande premies voor e-scooters zijn lasten, kosten en vergoedingen inclusief. Wanneer verwezen wordt naar de omnium dan kan de premie wijzigen want wat jij betaalt voor je scooter is hierbij een belangrijk onderdeel. De kosten voor de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs zijn niet inbegrepen. De inschrijving bij de DIV wordt door ons gedaan, gratis!

Klasse A

BA, rechtsbijstand (jonger dan 23 jaar)

€ 166,62
  Klasse A

  BA, Rechtsbijstand (23 jaar of ouder)

  € 158,24
   Klasse B

   BA, rechtsbijstand (jonger dan 23 jaar)

   € 233,68
    Klasse B

    BA, echtsbijstand (23 jaar of ouder)

    € 211,18
     Klasse A

     BA, rechtsbijstand, omnium (jonger dan 23 jaar)

     € 707,32
     Klasse A

     BA, rechtsbijstand, omnium (23 jaar of ouder)

     € 578,94
     Klasse B

     BA, rechtsbijstand, omnium (jonder dan 23 jaar)

     € 774,38
     Klasse B

     BA, rechtsbijstand, omnium (23 jaar of ouder)

     € 631,88

     Waarschuwing

     Wij zien dat bepaalde mensen ons contacteren nadat ze een elektrische scooter via Bol.com hebben aangekocht. Als de verkoper uit Nederland komt, hou er dan rekening mee dat de elektrische scooter niet meteen ingeschreven kan worden bij de DIV. Er moet namelijk eerste een inklaring gebeuren via de douane. Surf hiervoor naar www.myminfin.be, meld je aan en vraag vervolgens een attest E705. Dat vind je terug onder de rubriek “mijn aangifte en mijn belastingen” – “een voertuig aangeven”. Hou in elk geval het conformiteitsattest (COC) en je factuur bij de hand want je hebt beide documenten nodig om de inklaring digitaal door te geven aan de douane. Scan vooraf het COC en de factuur in. De douane aanvaardt enkel documenten die als PDF zijn ingescand. Snel een foto nemen met een jpg extensie maken zal je niet kunnen gebruiken. Als alles in orde is ontvang je, in principe, de dag daarop het attest E705. Na voorlegging aan de DIV van dat attest, samen met een kopie van het COC én de aankoopfactuur, kan je elektrische scooter op jouw naam ingeschreven worden. Hou er rekening mee dat de DIV enkel werkt op afspraak en dat het dus wel eens om en bij een week kan duren vooraleer we langs mogen gaan bij de DIV. Aangezien myminfin.be strikt persoonlijk is, kunnen wij je niet helpen bij de inklaring van jouw elektrische scooter.

     Vraag en antwoord

     Hier kan je alvast enkele antwoorden vinden op veel gestelde vragen.

     Is de verzekering voor een e-scooter anders?

     De waarborgen voor een e-scooter zijn identiek als voor een gewone scooter alleen ligt de verzekeringspremie een stuk lager dan voor een gewone scooter

     Is een omniumverzekering mogelijk?

     Zeker en vast. Je kan je e-scooter verzekeren tegen brand, diefstal en stoffelijke schade. Er is een vrijstelling voor diefstal en stoffelijke schade van € 500,00. Als we behalve je e-scooter ook je brandverzekering en je familiale verzekering mogen beheren dan kan de vrijstelling, één keer per jaar, wegvallen.

     Hoe zit het met de inschrijving?

     Wij zorgen voor de inschrijving van je e-scooter op voorwaarde dat je ons je e-scooterverzekering gunt. Ons werk hiervoor is gratis.

     Vanaf wanneer ben ik verzekerd?

     Het voorlopig verzekeringsattest is het eerste bewijs van verzekering en ontvang je, in principe, op dezelfde dag waarop je je nummerplaat en je inschrijvingsbewijs ontvangt

     Hoe lang duurt het inschrijvingsproces?

     Als we de inschrijving on-line kunnen doen, uiterlijk 2 dagen na ontvangst van de aanvraag tot inschrijving. Als we de inschrijving niet on-line kunnen doen kan het tot een week langer duren omdat we dan afhankelijk zijn van de agenda van de DIV.

     Kan ik zelf mijn e-scooter inschrijven?

     Neen, het roze formulier “aanvraag tot inschrijving van een voertuig” of het vignet E705 moeten wij origineel ontvangen. Bij ontvangst kleven wij een zegel van de verzekeraar op het originele document en dan pas kunnen we je e-scooter bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen (DIV) inschrijven. Heb je een tweedehandse e-scooter gekocht dan gaan wij bij de DIV ter plaatse met de beide delen van het originele inschrijvingsbewijs en het verzekeringsvignet.

     Hoeveel kost een inschrijving?

     De nummerplaat en het tweeledige inschrijvingsbewijs worden door een medewerker van BPost bij je afgeleverd tegen contante betaling van € 30,00 als je nog geen nummerplaat hebt en tegen € 26,00 als je wel al een nummerplaat hebt.

     Over ons

     e-scooter insurance is een website van Agomax (FSMA erkend zelfstandig onafhankelijk verzekeringstussenpersoon erkenningsnummer 0899.347.970 A) Voor wettelijke verwijzingen klik op onderstaande knop.

     Contactinformatie

     Agomax
     Mortelputstraat 23
     9830 Sint-Martens-Latem
     09/330.40.40
     verzekeringen@agomax.be

     Openingstijden

     Maandag tot vrijdag:
     10.00 uur tot 13.00 uur
     Maandag tot donderdag:
     14.00 uur tot 19.00 uur